Omhoog
Aanmelden
7 knalrood

Op maandag 18 november kwamen er twee gezellige machinisten van de NS bij ons op bezoek. Ze vertelden veel, lieten veel zien en gaven antwoord op al onze vragen. Hieronder de verslagen (n.a.v. dat bezoek) van Isa en Jarno.  

Maandag hadden we 2 gasten in de klas. Rob en Roy. Het was heel erg leuk en ook interessant. Rob en Roy gaven ons een spoor les. Ze hebben de klas veel geleerd over treinen. En ook over zelfmoord plegen door voor de trein te springen, maar het kan ook een ongeluk zijn. We hebben ook video's gezien, heel interessant. Rob en Roy hebben deze dingen ook meegemaakt, want het waren machinisten. Het was erg leuk omdat je dacht dat er niet zoveel gebeurt met een trein, maar er gebeuren juist heel veel dingen en dat maken Rob en Roy mee. In ieder geval was het erg leuk, leerzaam en het heeft er den ik ook voor gezorgd dat mensen het niet meer gaan doen. Maar helaas gebeurt het toch nog vaak. Maar ik zal het nooit van me leven doen.

Isa Ummels

2013-11-18 08 53 57.jpg

Treinen

Toen ze kwamen, was ik erg benieuwd. Maar al die verhalen waren niet prettig. Je kunt er wel veel van leren en ik hoop dat niemand over trein railsen enzo gaat lopen.

Over wat ik geleerd heb: ik heb geleerd dat een trein die 140 km/uur rijdt wel in één seconde 40 m ver is. Wow! En een auto weegt minimaal een ton, maar een trein wel.... 600 ton! Zwaar!! Moest je dat filmpje zien, wat een knal!! Een trein tegen je auto aanrijden en je auto is weg. En dat filmpje van Kim, ja, veel geleerd. Kim moest haar zusje naar school brengen en ze liepen vast bij een spoorboom. Haar zusje stond alleen nog aan de andere kant, snel ging ze door het spoor heen naar haar zusje. Nog net gelukt, maar bijna raakte de trein haar. Veel later moest ze haar zusje ophalen. Ze ging met de scooter, bij het spoor kwam ze onder een trein. Het liep goed af, maar ze had enge, vieze, nare wonden. Dus blijf altijd wachten tot het rode licht uit is!!!

Dit hebben Rob en Roy verteld.

Jarno Nauta

 archief 2014-2015.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl