Omhoog
Aanmelden
thema de winkel
Met het nieuwe thema “de winkel” bereiden wij ons voor op de feestdagen van Sinterklaas en de Kerst. In deze maanden leren wij alles over de winkel.
Met taalontwikkeling leren wij nieuwe woorden en maken plannen voor onze hoeken, de thematafel en de werkjes. Wij leren de klanken  T en A. Wij gaan woorden hakken en plakken met de nieuwe themawoorden.Wij leren dat geschreven taal een bedoeling heeft ( reclamefolders en een boodschappenlijst bijvoorbeeld).  Ons taalkastje is weer gevuld met activiteiten zoals rijmen en andere opdrachtjes.
Met rekenen leren wij omgaan met geld. Wat kost het? Hoeveel hebben we nodig? Is er genoeg voorraad in de winkel? Wij leren de openingstijden van de winkel en sorteren. Wij tellen met euro’s, briefjes en munten. Wij werken met een plattegrond, want waar in de winkel kun bijvoorbeeld de speelgoedbeer vinden… Wij gaan passen en meten, want het speelgoed moet ingepakt worden. Welk papier is groot genoeg of te klein? Ons rekenkastje is ook gevuld met leuke opdrachten.
De motoriek wordt ontwikkeld tijdens de gymles “sjouwen met boodschappen ”Zo worden wij sterk en kunnen wij mama goed helpen!  De fijne motoriek komt aan de beurt met het maken van een boodschappenlijstje, woorden nastempelen, schrijfpatronen en knutselen.
Voor het spel in de hoeken zijn ook opdrachten gericht op thema de winkel. In iedere klas zal een speelgoedwinkel verschijnen en gaat er samengewerkt worden met de huishoek. Hoe richt je eigenlijk een winkel in, waar komt de kassa? Wie lopen er allemaal rond in de winkel?  In de bouwhoek kan er gebouwd worden aan een winkel of vanaf een plattengrond een winkel namaken.  In de zandtafel kan gebakken worden, op het schilderbord verschijnt een boodschappentas en ga zo nog maar even door. We hebben het weer heel druk, de komende tijd!
 
 
 
 
 
CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl