Omhoog
Aanmelden
thema een heel jaar rond

Het eerste thema van het nieuwe jaar is: Een heel jaar rond. We blikken terug op de zomer en kijken vooruit naar de seizoenen die komen gaan.

Met taalontwikkeling zijn we bezig met het leren van nieuwe woorden, we praten en luisteren en maken plannen over de 4 seizoenen. Wat hoort bij welk seizoen? Wat trek je aan? Wat voor weer is het? Hoe zit het met de natuur? We leren over vruchten en zaden en bladeren en dieren in de natuur. Wij gaan werken met rijmen en themawoorden en woordkaarten. Wij leren nieuwe klanken en hun gebaar: de i en de j. Er zitten weer leuke opdrachten in het taalkastje, voor de kinderen die daar aan toe zijn.

Met rekenen zijn we ook heel druk: Wij oefenen de telrij van 1-12 en oefenen ook met verkort tellen. Wij gaan meten en wegen met eikels en dennenappels en kastanjes. Begrippen als meer-minder-evenveel komen aan de orde. Wij gaan oefenen met klokkijken, de hele uren. En ook het rekenkastje is weer gevuld met zinvolle en leuke opdrachten.

Ook de motoriek wordt niet vergeten; tijdens de bewegingslessen staat stuiteren en gooien met de bal en pittenzakken centraal. De fijne motoriek komt aan de orde tijdens al die mooie werkjes die wij weer gaan maken.

Natuurlijk gaan we ook weer lekker zingen en spelen in de hoeken en dan ontdekken we nog veel meer over de seizoenen.

 

 

 

CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl