Omhoog
Aanmelden
nieuw speelgoed

Er zijn nieuwe spelletjes!

Eerst legt juf een nieuw spel uit en dan mogen we er heerlijk mee spelen.

Luca is bezig met een spel op het gebied van rekenen. Passen en meten.

SAM_2431speelgoedklein.jpg
Sem maakt een puzzel. Op de puzzel staan afbeeldingen van het groeien van de zonnebloem. Ook rekenen en logisch nadenken dus.
SAM_2432speelgoed.jpg

Dit groepje kinderen doet een gezelschapsspel: BINGO!           En leuk dat ze het vinden! Een spel op taalgebied. Want de spelleider ( Rune op deze foto) moet goed verwoorden wat hij op zijn kaart heeft. Wie heeft hetzelfde plaatje? leg maar een kruisje op het plaatje. Wie heeft het eerste zijn kaart vol?

SAM_2429speelgoed klein.jpg

Dan hebben we iets echt heel cools: Botje!

In december hebben de kinderen hier een hele les over gehad met 2 juffen van de ICT. En nu mogen ze zelf aan de slag.

Botje is een computertje die de kinderen zelf leren programmeren. Moet hij vooruit, achteruit, links of rechts om zijn doel te bereiken?

SAM_2427beebot.jpg

 

Juf heeft er een spelletje bij gemaakt. Omdat we nu bezig zijn met het thema FAMILIE kunnen de kinderen Botje sturen naar oma, opa, vader, moeder, het kind of de baby. En als moeilijkheid staan er 2 blokken in de weg. Het is lastig, maar het lukt als je niet opgeeft en het gewoon nog een keer doet.

Leuk hè! Programmeurs in de dop!


SAM_2435beebot.jpg

Binnenkort zullen ook de andere nieuwe spellen hier verschijnen.CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl