Omhoog
Aanmelden

Welkom in groep 4

* Juni: Wat hebben we de afgelopen weken hard gewerkt! Naast alle citotoetsen was er een super leuke maandviering. Ook een ontzettend geslaagd schoolreisje naar Linnaeushof. En... onze groep heeft 70 Suske en Wiskes gewonnen!


IMG_1288.jpg


 

*31 maart Excursie naar het Zaans Museum
Ik vond het heel leuk. Ik vond het leuk naar de Zaanse Schans en de molens vond ik leuk. Het schilderij was mooi en het snoepje lekker. Het was gezellig met de klas. Ik vond het tekenen leuk. Ik vond het gezellig. Reef

Bezoek aan het natuurmuseum

foto natuurmuseum paint.jpg

*Vrijdag 19 februari waren we in het natuurmuseum. Na de uitleg van meester Flip mochten we in het museum allemaal dingen bekijken en doen die met het goed zorgen voor de natuur te maken hadden. Bijvoorbeeld afval scheiden met van die prikstokken. Na afloop hielden we een race van auto's die op zonne-energie reden, dat is op bovenstaande foto te zien.


febr 1 16.JPG 

*Voor taal heeft iedereen een lekker, lekker vies of lekker gek recept geschreven. Hier mocht iedereen op de gang de recepten lezen en op de beste/ gekste een geeltje plakken.


febr 16.JPG

Elke dinsdag heeft groep 4 gym van meester Martin en op vrijdag van juf Susan. Deze groep is een geweldige gymgroep, geen conflicten, iedereen gymt vrolijk en helpt elkaar waar nodig. Super!

* februari 

Stagiaire Rebecca heeft afscheid genomen, zij studeert nu een half jaar in Denemarken. We hebben nu elke donderdag en vrijdag stagiaire Sascha, ze leert voor onderwijsassistente en wil daarna naar de Pabo. Heel fijn een extra paar handen in de groep!


* Sinterklaasverhaaltje

De kinderen hebben met juf Rebecca een Sinterklaasverhaaltje geschreven. Het moest gaan over een poes en Sinterklaas. De verhaaltjes zijn erg leuk geworden. Hier het verhaal van Gabryella:

Er was eens een Piet met Sinterklaas en zijn paard. Er was ook een kat. Die verwachtte ook een cadeautje. Maar hij kreeg niks. Joris ging die dag op vakantie. Joris schreef een brief aan de Sint. Hij schreef: 'lieve Sint, denk je aan onze kat?'  Die ochtend kreeg hij een cadeautje. Een speeltje en kattenvoer en een bakje water. Toen kwam Joris weer terug en hij zag dat de kat een cadeautje kreeg. De kat was heel erg blij.

* Vandaag hebben we gezellig samen met groep 1/2a Sint Maarten gelopen. Eerst in het winkelcentrum, daarna in het verzorgingshuis. Gezellig met de oudere mensen gezongen en snoepjes opgehaald, mmm...

IMG_0771.JPG


* Gast in de klas op donderdag 15 oktober

Maaike schreef er het volgende over:

Er kwam een meneer die wist alles over robots. We gingen allemaal dingen doen over robots. Iedereen vond het super leuk, een robot die op geluid kwam en een robot met stiften en kleuren. En een robot spin die paperclips op kan pakken. En bijen die kunnen lopen en een hijskraan die blokken op kan hijsen. Kleine rupsjes die kunnen lopen en je kunt ook een baan voor ze maken. En hij kan niet jouw kant op lopen want hij draait elke keer. En het was super leuk.

IMG_9009.JPG
IMG_9011.JPG
IMG_9012.JPG

 

Begin van het schooljaar


De kinderen zijn al weer hard aan het werk. We hebben regels en afspraken gemaakt. Alle vakken hebben we nu een keer gedaan. We kunnen nu al zeggen: het is een fijne klas!

groep 4 001.JPG
Hier zijn we aan het (Estafette) lezen.
schoolspelletjes 004.JPG
Elke klas kreeg 3x les in leuke buiten-speel-spelletjes. Hier was het slecht weer en werden de spelletjes in de speelzaal gedaan. De kinderen waren erg enthousiast.

schoolspelletjes 007.JPG

Als binnenkomer bij de Vreedzame Schoolles: dansen op je stoel op het liedje Happy!

okt 15 007.JPG
1x In de 4 weken gaan we naar de biebbus om leuke boeken te halen. Nu gaan we met de kinderboekenweek natuurlijk helemaal veel (voor)lezen en dingen doen in het kader van Raar maar waar!


2014_2015 Groep 5 Inge Susan.jpg

mail.jpg     mail de leerkracht:

inge.dejong@agora.nu
susan.prins@agora.nufotoalbum bewerkt versie2.png

CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl