Omhoog
Aanmelden
de Kledingbank(Speelgoedbank)

​In december waren de speelgoedwinkels van de kleutergroepen goed gevuld met speelgoed van de kinderen waar zij thuis niet meer mee speelden. Hierdoor konden wij de rol van winkelmeneer/mevrouw en klant prima uitspelen. Daardoor leerden wij ook optellen, hoe je moet betalen en wat te doen als er geld terug gegeven moet worden. Wat te denken van een cadeau inpakken; dat was meten geblazen!Kortom....weer volop met taal en rekenen bezig geweest.

Donderdag 17 december is het speelgoed,wat niet meer terug hoefde, door Willem van de Berg(de vader van Elin) en een aantal kinderen weggebracht naar de kledingbank.

7 volle tassen en nog wat lossen spullen....super!

IMG_9541.jpgklein.jpg

                         IMG_9543.jpgklein.jpg
Elin had uit de anderen 2 kleutergroepen een kind uitgekozen die mee mocht om het speelgoed weg te brengen. Mara uit groep A en Iris uit groep B waren dus ook van de partij. Ook Elin haar broertje Silvijn ging mee. Zo was de auto vol beladen met lekker kletsende kinderen, heel gezellig volgens Willem.

Eerst alles naar de auto sjouwen......IMG_9545.jpgklein.jpg

 ....en dan in de auto laden......IMG_9547.jpgklein.jpg
.......en bij de Kledingbank weer uitladen. Gelukkig
kregen ze hulp van de mevrouw van de Kledingbank.

                 IMG_9551.jpgklein.jpg
IMG_9552.jpgklein.jpg

Wat een spullen!!IMG_9553.jpgklein.jpg
IMG_9554.jpgklein.jpg
Aangezien er in het nieuwe onderkomen van de Kledingbank in Krommenie nog volop geklust wordt ziet het er nog rommelig uit.

Maar speelgoed en kleding kunnen ze er prima kwijt.

IMG_9556.jpgklein.jpg
De mevrouw van de Kledingbank meldde dat 13,6 % van alle kinderen in Nederland onder de armoedegrens leeft!

Ook meldde zij dat er momenteel grote behoefte is aan warme mannenkleding in verband met de vele vluchtelingen die in de Zaanstreek verblijven.

Toen de meiden weer terug op school waren hebben zij met behulp van de gemaakte foto's vertelt over hun wegbrengactie.....toppie meiden!

             IMG_9558.jpgklein.jpg

Bij deze hartelijke dank aan de ouders die speelgoed voor dit goede doel hebben gegeven en een bijzonder woord van dank aan Willem die gelijk JA zei om het speelgoed weg te brengen. Dank voor jouw enthousiasme, Willem!

P.s. Ook in het huis-aan-huiskrantje De Zaankanter van 23 december staat een stukje over deze actie.
 

CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl