Omhoog
Aanmelden
Thema theater

Opera is dit jaar het thema bij Agora. Wij , als leerkrachten bij Agora, hebben een rondleiding gehad in de Stopera. Geinspireerd door deze dag zijn wij met de kleuters aan het praten en werken over het thema "theater". Raai was gekleed in een net pak omdat hij naar het theater was geweest

IMG_2484[1].JPG 

3.png

Ook is er een opera-zangeres op bezoek  geweest, die een lied zong over een dame , die appeltjes tot moes kan zingen. Met een hoedje op veranderd zelfs juf al snel in iemand anders.

Door het bezoek aan een theater na te spelen , een filmpje te bekijken en boeken erover voor te lezen,  leren wij wat er allemaal nodig is,  en hoort bij een voorstelling. Spelenderwijs durven wij iets van onszelf te laten zien, om ook te ontdekken dat toneelspelen anders is dan echt.

IMG_2499[1].JPG 

Zo heeft Pharrell zich verkleed als een draak.

4.png

Oefenen wij met tellen en getalherkenning door de rijen en stoelen een getal te geven. Waar moet jij gaan zitten , kijk goed op je kaartje.

5.png

Voor de voorstelling moeten de muziekinstrumenten geteld worden.

IMG_2509[1].JPG 

Hebben wij er genoeg?

IMG_2512[1].JPG 

Wij maken een masker, een handpop, tekenen ,verven en knutselen onze eigen voorstelling. In de bouwhoek bouwen wij met grote- en kleine blokken een podium of theater.

IMG_2535.JPG
IMG_2521.JPG

IMG_2560.JPG
IMG_2562.JPG
6.JPG

IMG_2527.JPG
IMG_2546.JPG

Krijgen plezier in schrijven door zelf een boekje, poster, of uitnodiging te maken. Oefenen voor onze eigen voorstelling:

 

"De Gruffalo"

De Gruffalo is een monster dat door de muis verzonnen is om zijn vijanden af te schrikken. De muis vertelt alle gevaarlijke dieren dat hij geen tijd heeft om opgegeten te worden, want hij heeft een afspraak met zijn vriend de Gruffalo. Maar dan blijkt ineens dat de Gruffalo echt bestaat. Hij heeft wel zin in een hapje muis. Maar ook nu is de muis weer de slimste. Hij neemt de Gruffalo mee op een wandeling om te laten zien dat dieren bang zijn voor de verschrikkelijke muis. Alle dieren vluchten als ze de Gruffalo zien, maar de Gruffalo is overtuigd: die muis is inderdaad levensgevaarlijk. Hij neemt de benen, zo snel als zijn eeltige knieën hem kunnen dragen.


Uiteindelijk treden wij op tijdens de maandviering op vrijdag 13 oktober.

IMG_2518.JPG

CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl