Omhoog
Aanmelden
De boekenbeurt

Elk kind mag een keer in de klas vertellen over zijn of haar lievelingsboek. Een paar dagen van tevoren krijgt het kind de boekenbeurttas mee met daarin de logeerbeer en een map. Daarin kan elk kind op een blad iets over het boek tekenen en een smiley inkleuren hoe hij/zij het boek vindt.

Sunn

bijt de spits af. Ze vertelt over het boek "Kampioen op krukken." Ze weet er leuk over te vertellen en onze vragen te beantwoorden.

IMG_4950 (Small).JPG
IMG_4951 (Small).JPG

Sophie-Mae

Het volgende boek is van Sophie-Mae. Zij vertelt over het boek: "Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept." We kijken naar haar tekening in de map, mooi gedaan hoor! Ze vond het boek heel leuk, omdat het over poep gaat!

IMG_4958 uitsnede (Mobile).jpg 

 

Jason

Jason heeft een informatieboek gekozen. Het gaat over de natuur. Jason wil later bioloog worden, vandaar... Het gaat over een vis: de cookiecutterhaai. Hij heet zo, omdat hij met zijn tanden een hapje neemt van andere vissen. Hij snijdt het af met zijn tanden. De andere vis blijft gelukkig wel leven, maar ja, hij heeft wel een litteken.

IMG_4973 (Mobile).JPG 

Vamsi

Vamsi heeft een Engels boek en leert ons wat Engelse woorden! Hij vindt het een grappig boek, want het gaat over een eend die soep wil maken en met een vos daar spullen voor gaat zoeken. Uiteindelijk belandt de vos in de soep! We moesten er allemaal om lachen.

Vamsi (Small).JPG


Thijs

Thijs heeft een boek met heel veel brandweermannenverhalen. Het verhaal "Sam de brandweerkat" is misschien wel de leukste, want daar vertelt hij over.

Hoe Sam andere katten uit een brandend huis redt. Echt knap! Zulke katten hebben wij nog nooit gezien, maar het kan ook alleen maar in verhalen!

IMG_5193.JPG
 

Ilse

Het boek van Ilse heet: de Sneeuwkoningin.

Het gaat over een niet zo aardige koningin die er voor zorgt dat je een slecht humeur krijgt. Dat gebeurt ook bij Kay. Gelukkig heeft hij een vriendin, Gerda, die alles op alles zet om het allemaal weer goed te krijgen. Dat is pas echte vriendschap!

Ilse 2.jpg


Jaydae

Jaydae ging met ons rekenen; een boek met voorwerpen, je hebt er 8 en je geeft er twee weg. Hoeveel heb je dan nog?

Knap hoor!

Jaydae (Small).JPG
Madelon​

Madelon had een boek mee met een krokodillenverhaal erin. De kleine krokodil eet elke dag bananen, want daar word je sterk van. Op een dag wil hij een kindje eten. Zijn papa en mama bedenken van alles om hem dat niet te laten doen, maar niks helpt. Als hij een kind tegenkomt wil hij die opeten, maar het kind is veel groter en zegt dat je veel moet eten om groter te worden. Ze gaan samen spelen en aan het einde van de dag heeft het krokodilletje zoveel trek dat hij......bananen gaat eten, want daar word je groot van!
Madelon (Small).JPG

Mats

Mats ging ons van alles vertellen vanuit "Mijn groot planetenboek." O.a. had hij het over: hoe de zon is gemaakt? Er​ zijn wel 8 planeten. Het heelal ontstond door de oerknal die God maakte. Dit maakte geen geluid. Alleen een raket kan door de dampkring. Op Mars rijden auto's die onderzoeken of mensen er kunnen wonen. Mats wist een heleboel te vertellen, knap hoor!

IMG_5468 (Small).JPG

Fiene

Fiene had een boek met als titel"1 muisje kan geen optocht zijn." 1 muisje fietst op zijn fiets  en zegt tegen zijn moeder dat hij een optocht is. Moeder zegt dat dat helemaal niet kan. Muisje gaat fietsen en al gauw sluiten er twee hazen achter haar aan. Maar muisje ziet dat niet. Daarna drie ganzen en zo wel tot 10 kippen. Maar ja, als je geen 1 keer omkijkt weet je dat niet! Ook niet dat je nu wel een optocht bent! Fiene vertelde echt een verhaal waar wij goed naar luisterden, echt leuk!

fiene (Small).JPG
Jaycie

Het lievelingsboek van Jaycie heet: 'Sneeuwwitje​ en de 7 dwergen' Dit is haar lievelingsboek, omdat ze van prinsessen houdt. Jaycie vertelde het goed verhalend, knap hoor! Soms gaf ze een eigen draai aan het verhaal; heel origineel! 

jaycie (Small).JPG
Jesaja​

"Blijf je bij mij slapen?" heet het boek waar Jesaja over ging vertellen. Het gaat over een muis die een kleurwedstrijd heeft gewonnen. De prijs was een nieuw bed. Alle dierenvriendjes mogen in zijn bed komen slapen. En muis? Die vindt het bed veel te groot en gaat heerlijk in een doosje liggen slapen. Welterusten!

Jesaja (Small).JPGVerron

Verron was al een tijd geleden aan de beurt met zijn boek, maar helaas, hij was toen ziek. Hij was wel een beetje vergeten waar het boek over ging. Maar gelukkig kon hij de plaatjes wel herkennen en wist toen toch nog een beetje te vertellen. "Lars en Bo zwemmen af" heet zijn boek.

En niet alleen deze 2 kinderen, maar zelfs de vader van Lars komt in het water terecht....alleen een beetje jammer dat hij een nieuwe camera in zijn handen heeft om het afzwemmen te filmen. Maar gelukkig komt alles goed en krijgen ze hun diploma. 

IMG_5630 (Mobile).JPG

 Darren

Het boek van Darren heet: "Pek en Veertje en de Reuzenwiep".  Pek en Veertje houden hun vriendje steeds maar voor de gek. Daar heeft hij op een dag genoeg van en besluit om zijn vriendjes voor de gek te houden. Hij maakt een hele grote vogel, een reuzenwiep. Het helpt, want Pek en Veertje schrikken zich een hoedje. Dan beloven ze om zelf ook nooit meer te plagen. Gelukkig!

IMG_5653 (Mobile).JPG 

Daniël

Daniël is bij de Bieb geweest en heeft een heel leuk boek meegenomen naar school; "Lekker, taart!" De pot met honing van beer Dorus is verdwenen. hij volgt het honingspoor. Dan komt hij bij de schapen. Ze verzamelen allemaal lekkers om taartjes van te maken. Mmmm... Daniël heeft het allemaal zelf vertelt en ook nog de plaatjes erbij laten zien. Knap hoor!
IMG_5701 (Mobile).JPG

Dean

Dean heeft het boek: "Tip de muis wil niet slapen" meegenomen. Tip moet naar bed, er wordt een boekje voorgelezen, maar daarna wil Tip nog helemaal niet slapen. In bed is het saai, of je krijgt dorst. of je bent nog helemaal niet moe... Maar als Tip dan eindelijk slaapt droomt hij over eten en speelgoed. Best een leuke droom die tot de ochtend duurt. Goed vertelt hoor Dean!

IMG_5930 (Mobile).JPG

Mihaila

Mihaila vertelt ons over het boek "De babytrollen". Anna en Kristoff passen op de babytrollen. Maar oeps....ze ontsnappen. Het lukt hen niet om ze te pakken te krijgen. Gelukkig komt Olaf eraan om een leuk verhaal te vertellen. Daar komen de babytrollen op af. Daarna speelt Kristoff een slaapliedje en ja hoor...de babytrollen slapen; ssssttt!! Wat heb je dat knap vertelt Mihaila! Zij vond het een leuk boek, omdat de babytrollen zo schattig zijn.​

Mihaila (Small).JPG


Amy

Amy heeft ook een boek van Tip de Muis gekozen. Tip is bijna jarig en wil heel graag een .....fiets! Maar papa en mama hebben al een cadeautje gekocht. Dat is jammer...Tip is heus niet te klein voor een fiets want hij wordt al 5! En als de dag van de verjaardag is aangebroken staat daar in het midden papa, mama , een taart en....een fiets! Amy heeft het hele verhaal zelf voorgelezen, uit haar hoofd! Knap hoor!
IMG_6043 (Mobile).JPG


 ​Alec

"Pinkeltje en de plaagbloem" is de titel van het boek van Alec.           Het is nacht in Pinkeltjesland. Sommige dieren zijn wakker. De maan komt. Kijk, daar komen de maanplaagelfjes naar beneden. Oeps....wat gaan ze doen? Ze stoppen een plaagbloem in de grond. Ssssttt, niet verklappen hoor! Pinkelopa is vroeg wakker. He, wat staat daar voor een vreemde bloem? "Pppfff", doet de bloem als Pinkelopa dichterbij komt en hij wordt helemaal geel. Pinkelotje wordt even later helemaal blauw. Zo krijgt ieder een eigen kleur. Wat erg? Wie durft de bloem te plukken? Ze halen Pinkeltje erbij, hij heeft een toverknoop aan zijn jas. Gelukkig werkt deze en krijgt alles weer de eigen kleur.                               Wat heb jij dat super knap vertelt Alec!! En zo rustig, top!​

Alec(Small).JPG

Emma

Het boek van Emma heet: Koning van die woud.  En als je nu denkt; ha die juf...ze schrijft het fout....dan heb je het mis! Want Emma heeft een boek in het Zuid-Afrikaans! 

Alles wat kleine tijger in het woud hoort is nieuw voor hem. Mama zegt: als je de geluiden niet meer hoort dan....is de koning van het woud in de buurt. Maar wie is de koning van het woud eigenlijk? Dat moet kleine tijger uitzoeken.

Goed gedaan hoor Emma! Juf heeft ook een stukje voorgelezen uit het boek. Maar...dat is moeilijk hoor! Gelukkig vond Emma het wel goed gaan en kon zij mij begrijpen. Voor de andere kinderen was er nog een vertaling door de juf.

Voor Emma hebben we een keertje extra geklapt!

En voor wie wil weten hoe het in het boek van Emma staat: een extra foto! IMG_6191 (Mobile).JPG

IMG_6193 (Mobile).JPG

Sofie

Sofie heeft het boekje "Kikker en Eend" meegenomen. Sofie blijft lekker op haar eige​n plekje zitten en vertelt dat Kikker aan Eend vraagt of hij wil zwemmen. Dat wil Eend en ze gaan van alles doen in het water. Terug op het land gaan ze paardje spelen. Oeps...het gaat regenen. Snel gaan ze naar binnen. Ze beloven elkaar dat ze altijd vriendjes zullen blijven.                                                                                            Dank je wel  voor dit leuke verhaaltje Sofie.

Sofie(Small).JPG

Sanne

Vandaag, op haar verjaardag, is Sanne aan de beurt. Haar lievelingsboek is het boek van Assepoester. eerst vertelt ze heel zachtjes. Maar het gaat steeds beter. Sanne weet helemaal het verhaal zelf te vertellen. En de plaatjes laten zien, doet ze heel rustig. Zo heeft iedereen de tijd om te kijken. Goed van je Sanne! Bij de tekening in het boekverslag heeft papa een beetje geholpen. En ze vond het een gewoon verhaal: Eerst boos, toen verdrietig en daarna gelukkig ook blij!

IMG_6259 (Mobile).JPG
Diego

Diego vertelt het verhaal : "Jip met de staart. "Jip zit bij de kapper en zegt bij elke knip van de schaar: "Au!" Hij vindt het akelig. "Dat doet toch geen pijn? "zegt de kapper. Jip rent weg. Janneke ziet hem staan en vindt dat hij er raar uitziet. "Je hebt een staart", zegt ze. Jip vindt dit niet leuk en gaat toch maar terug naar de kapper. Als de kapper zijn werk heeft afgemaakt zegt Jip: ​"Het viel reuze mee."

Gelukkig is Diego helemaal niet bang voor de kapper.

diego2 (Small).JPG
 

diego (Small).JPG
 

Harris

Harris vertelt van alles over dieren met behulp van het boek "Freeks wilde avonturen" Ook vertelt hij dat Freek weleens door een haai in zijn arm was gebeten. Gelukkig spuugde hij dat uit, aldus Harris. Het aller stoerste dier vindt Harris de spinosaurus. 

boek Harris(Small).JPG
Lynn

Lynn haar boek heet "Het kleine bos". Lynn vertelt wat je ziet in het bos. Paddenstoelen​, bessen, kastanjes, eikels. Lynn was een echte juf. Als ze iets heeft vertelt over een plaatje ging ze aan de kinderen vragen: "Waar zie je.....". Juf Lynn noemde keurig een naam en dat kind mocht het aanwijzen. Knap dat jij zoveel wist te vertellen Lynn. En de kinderen? Die leerden veel. Dank je wel juf Lynn.

Lynn(Small).JPG

Carolina

Carolina heeft eenboekje waar we het bijna koud van krijgen: "Kerstfeest met kikker".  Het sneeuwt en het is bijna kerst.Hij maakt een sneeuwpop. Kikker kan niet schaatsen maar met eend samen op de slee is ook heel leuk.Ze zoeken een mooie kerstboom uit inhet bos en samen met Varkentje bakt hij een taart. Als de lichtjes in de boom aan zijn en alle vriendjes er zijn, eten ze de taart op. Mmmm: Fijn Kerstfeest allemaal!
 

Joa

Zij heeft het boek "De dierderij" meegenomen. "Waar is de boer?"​ zegt de koe op een dag. Oeps...hij ligt nog in bed. Hij is ziek. Wie gaat nu het werk doen? Hendrik Haan neemt de leiding. Het gaat helemaal goed. Vindt de boer dat ook? Jazeker! Als hij helemaal beter is gaat hij daarom een lange vakantie naar Verona nemen!

Joa (Small).JPG


 


 


 


 

 


​​​​​​

CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl