Omhoog
Aanmelden
Jaar van de opera
Eerste kennismaking

Vandaag hebben we kennis gemaakt met Yvette. Zij gaat groep 7 begeleiden tijdens het Opera-project. We hebben een half uur met haar oefeningen gedaan, gezongen en geacteerd.

Aan het einde van de middag hadden we (reuze gezellig!) een afsluiting op het schoolplein met alle andere groepen.

Bezo​ek aan de nationale opera & ballet

Donderdag 12 oktober is groep 7 met de bus op bezoek geweest bij de Nationale opera & ba​llet in Amsterdam. Onze reporters ter plaatse, Mika en River doen verslag:

We gingen naar het Nationale opera en ballet. We gingen met de bus, dat was leuk. We gingen een museum in, daar waren pakken, nep haar we gingen ook achter de schermen en we hebben nep bloed gezien! En het was heeeeeeeel groot!!! En het was mooi. We zijn naar het podium geweest. We zagen een gouden bad (nep goud) !! Het leek wel een paleis ofzo iets, en computers die de gordijnen open maken en die deuren open maken. En nog veel meer er waren honderden lichtjes. Zelfs wel meer! Toen gingen we met de bus terug. Dat was het doei!

Mika

We waren bij het Nationale opera en ballet. We gingen met de bus, het was ongeveer een half uur rijden. We kwamen binnen en het was groooot! We waren van tevoren ingedeeld. We gingen een hele grote trap op.

Toen kwamen we bij een hele grote zaal, waar meer als 1000 mensen in pasten. Daar kregen we heel veel interessante uitleg. Daarna liepen we door naar het orkestbak. Wist je dat de orkestbak omhoog en omlaag kan? Leer je ook weer wat!

Daarna gingen we achter de schermen, het leek wel een doolhof. Er waren heel veel lampen. Toen kwamen we bij een heel groot gouden ding (nep goud). Het was voor de show, dat hadden ze namelijk al klaar gezet want er was die avond een première.

Toen liepen we door, toen kwamen we bij bureau vol computers (snapte geen bal van die computers en al die knopjes).  Even later waren bij de kleding en de make-upEn toen liepen we door kwamen we op een balkon , en toen door de ramen zag je de kleding maak studio.

Weetje: dat ze alle kleding en de pruiken zelf maken? Weer wat geleerd! En er was een make-up /schmink kamer. Je hebt een kleine en een grote kamer, de kleine kamer is voor de hoofdrollen en zo. 

Bij de kleine kamer waren we geweest, daar kregen we heel veel uitleg. Het opmaken is een  heel ingewikkeld proces, ze moeten ook nog de tijd bijhouden.

River

 ​​​​​​​​​​
CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl