Omhoog
Aanmelden
Week van de Pauzehap
​Van dinsdag 26 september tot en met vrijdag 29 september is het de week van de pauzehap. Deze week ervaren de leerlingen van groep 5 - 8 hoe lekker het is om te kiezen voor een gezond tussendoortje. 

Dinsdag
Op dinsdag staat het variëren tussen verschillende 10-uurtjes centraal. Met de schijf van vijf valt er zoveel te variëren dat je elke dag een andere pauzehap kunt kiezen. Al dat variëren is niet alleen lekker en leuk, maar ook nog eens heel goed voor het lichaam!

We eten vandaag: een stuk muesli-notenbrood met margarine.

Woensdag​
Woensdag gaan de kinderen nadenken over de hoeveelheid eten die ze meenemen naar school. Wat is een goede portie voor een pauzehap? 

We eten vandaag: druiven en blauwe bessen op een satéprikker.

Donderdag
Vandaag gaan we aan de slag met het combineren van verschillende producten uit de schijf van vijf! Gisteren hebben de kinderen al twee producten uit hetzelfde vak gecombineerd: druiven en blauwe bessen. Vandaag combineren we twee heel verschillende producten met elkaar. 

We eten vandaag: komkommer met pindakaas!

Veel kinderen waren verrast over hoe lekker deze combinatie is. 

Vrijdag
Het eten van de pauzehap doen de kinderen samen. Met elkaar de pauzehap voorbereiden en eten is gezellig. 

Almila en Beatriz doen verslag over de week van de Pauzehap:

De week van de pauzehap is voorbij. We hebben veel geleerd deze week. En ook veel geproefd. We hebben het over de schijf van vijf gehad namelijk over: zuivel, water, thee, vetten en nog veel meer!

Wij waren erg verrast door de verschillende combinaties. Zelf vonden wij de witte druiven en blauwe bessen het lekkerste!
De komkommer met pindakaas was niet zo lekker.

 ​​​​​​20170928_083706939_iOS.jpg

20170928_083450315_iOS.jpgCBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl