Omhoog
Aanmelden
laatste nieuws

Open dag 2018 web_jongens_Het Baken-klein.jpg
dag van de leraar 2018klein.jpg
Leerkrachten door Ouderraad in de bloemen gezet.

​5 Oktober​ is de dag van de leerkracht. De Ouderraad zette dit jaar de leerkrachten in het (zonne)bloemetje. 

Opera spel

Overal zoekende kinderen afgelopen vrijdagmiddag! Iedereen zocht naar letters die verspreid over de gang, de lokalen en buiten opgehangen waren. Als er ook vier moeilijke operavragen beantwoord waren, kwam er een antwoordzin. De goede zin was: We zongen allemaal het operalied 'Zing vrolijk zing droevig.' Er was niemand die de zin helemaal goed had, maar iedereen zat er heel  dicht in de buurt. Door loten kwamen we op de winnares van de hoofdprijs. De 2 kaartjes voor de voorstelling in het Zaantheater zijn gewonnen door Nisha uit groep 4. Acht andere kinderen hebben een kleine prijs gewonnen, die ze maandag in de klas krijgen.

Er werd prachtig opera gezongen door kinderen, opa's en juf Elly. Maskertjes werden versierd en foto's gemaakt. Het was een mooie, muzikale middag!
circus2.jpg

Foto's zijn te vinden in ons album. Het Baken wint de handbalwedstrijden.


Dinsdag 26 september  heeft ons team met overmacht de wedstrijden gewonnen.
De wedstrijden  werden gespeeld bij HVZaanstreek.
Ons team won bijna alle wedstrijden. Vooral vanwege de enthousiaste deelnemers waren dit leuke wedstrijden om te zien.

Onze keeper Donell vertelt dat hij het heel leuk heeft gevonden, en net als de andere spelers een topdag hadden. daardoor waren zij zeker de beste. Dit blijkt ook wel met de mooie eerste plek die ze daardoor gewonnen hebben.

De moeder van Donell en de vader van Toon worden hartelijk bedankt voor het begeleiden van deze winnende groep
Handbal winnaars klein.jpg
Weer gelukkig geen spelbreker zomermarkt.

Terwijl de hulpouders toegezongen moesten worden in de speelzaal vanwege de regen, klaarde het weer net op tijd op voor een grandioos leuk Zomerfeest.

Zie foto's op onze facebookpagina, of in ons fotoalbum.


Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord: leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen.
Daarom komen wij op dinsdag 27 juni a.s. in actie en zijn tot 9.30u de deuren dicht.
 
 
In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp.
De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien. 
In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie. Het is vijf voor twaalf!
We willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.
U kunt ons steunen door onze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. Komende week zal op school de mogelijkheid worden geboden de petitie te ondertekenen. Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen.  
Op 27 juni zullen de basisscholen in Nederland een uur later opengaan dan normaal. Ook onze school doet mee. De kinderen zijn deze dag welkom op school vanaf 9.30 uur. De leerkrachten voeren het eerste uur actie.
Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen, waaronder die van u!
 
bloemen en voorlezen 4 mei klein.jpg
 Julia en Lica lezen gedichten voor bij het monument dat samen met De Rietvink door ons is geadopteerd

Ook werden er door beidde scholen, de wethouder Leny Vissers-Koopman en Frits Boom van de stichting ‘Hoekmanfonds / Vrienden verzet 40-45’ kransen gelegd.
 
 
 

Meester Martin neemt afscheid

9 Mei neemt onze gymmeester, na bijna 29 jaar,  afscheid  als vakleerkracht.

5 leerlingen slagen met mooie cijfers voor het schaakexamen!

 
Wederom zijn er bij de schaakcursus weer leerlingen geslaagd voor een schaakdiploma.
Dit keer waren Cas Weijs(Opstapje 1 een 9), Matthijs Korf(Opstapje 1 een 9), Alexander de Graaf(Stap 1 een 8), Kaan Cetinkaya(Stap 1 een 9) en Lynn Storbeck(Stap een 9) allen in supervorm en behaalden met mooie cijfers het diploma binnen.
Schaakmeester Frank(Schaakpret.nl) is zeer trots op deze leerlingen.
 
 
archeologie klein.jpg 
Presentatie van de plusgroep groep 6, 7 en 8 was interessant en voor de bezoekers zeer leerzaam.
 
Kleine impressie van ons kerstdiner met aansluitend de kerstwandeling. Met dank aan Saul Tas


Sinterklaasfeest op Het Baken.

Bekijk onderstaande video, of bezoek onze fotoalbumwebsite.


Wekelijks publiceren we het laatste nieuws in onze weekbrief. Kijk bij De Brulboei die elke maandagmiddag verschijnt.
 
IMG-20161005-WA0001 (Custom).jpg
Voormalige K3 leden verrasten ons met een leuk optreden. Modern als ze zijn, maakten ze deze selfie.

Schoolhandbal

image1.JPG 
image2.JPG 
 
Vorige week maandag en dinsdag hebben een team van groep 7 en groep 4 deelgenomen aan het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi georganiseerd door HV Zaanstreek. Het was de eerste keer dat Het Baken meedeed aan dit gezellige toernooi en niet zonder succes! Op maandag wisten Reese, Jayden, Wessel, Tijs, Kaan, Noud en Mats uit groep 7 beslag te leggen op de 3e plaats na een spannende kleine finale tegen De Dijk!  En dinsdag was het de beurt aan Naomi, Yannick, Donell, Ezra, Kieran, Nio, Toon en Daan uit groep 4 die de finale wisten te bereiken en na een hele spannende eindstrijd  zich kampioen konden laten kronen! Super prestaties en hartelijk gefeliciteerd allemaal!
 
Mochten er kinderen zijn die meer willen weten over handbal, dan kan er contact worden opgenomen met Dennis Slemmer via 06-25002280. Er is de mogelijkheid om een paar keer gratis te trainen  op woensdagmiddag om 16.00 uur bij HV Zaanstreek op sportpark Jagersveld.home_laatste nieuws.jpg  

fotoalbum bewerkt versie2.png 

 naar fotoalbum. inloggen met: CBSBaken

 

CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl