Omhoog
Aanmelden
vreedzame school

​Het Baken is een Vreedzame School. Al sinds 2007 werken we met dit programma en regelmatig wordt de inhoud geactualiseerd en uitgebreid met nieuwe modules. Doelstelling van de Vreedzame School is dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor een goede en positieve sfeer op school.Kinderen leren nadrukkelijk dat zij daar met elkaar verantwoordelijkheid voor zijn en hoe zijn daar aan kunnen bijdragen.

We leren de kinderen hoe je op een positieve manier gecommuniceert,hoe je conflicten op een goede manier op kan lossen en hoe je respectvol met elkaar omgaat. De basislessen van de Vreedzame School worden in alle groepen gegeven. Elk blok heeft een eigen thema, in onze weekbrief kunnen ouders steeds lezen welk thema behandeld wordt.

In de groepen 7 en 8 kunnen kinderen meedoen aan de mediatorentraining en ingezet worden als mediator. Dit betekent dat zij andere kinderen kunnen helpen bij het oplossen van een conflict.

De groepsvergadering is ook een onderdeel van de Vreedzame School. Kinderen leren in de groepen 7 en 8 over democratisch burgerschap en oefenen vaardigheden als;       je mening geven, standpunten innemen, kritisch luisteren, discussieren, een vergadering leiden, samenvatten, notuleren e.d. 

Met de lessen van de Vreedzame School werken we aan de brede persoonlijkheidsvorming van kinderen. Bij Agora noemen we dat Bildung.

Meer informatie is te vinden op www.devreedzameschool.nl

 

mediatoren 2014 klein.jpg

Logo_Vreedzame_school.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

CBS Het Baken  |  P.A. van Meverstraat 9 1507 XE Zaandam  |  075-2010120  |  info@het-baken.nl